Ammattilaisten vinkit kesämuotiin

Nainen
Nainen

Kesä kolkuttelee jo ovella. Kesän tuleminen näkyy autojen määrän lisääntymisenä puutarhaliikkeiden parkkipaikoilla, ja kierroksena aloittavina jäätelöautoina. Kesä näkyy myös kauppojen näyteikkunoiden ja somisteiden päivittymisenä. Jos et ole teipannut oveesi Ei mainoksia -kylttiä, huomaat kesämuodin rantautuneen verkkokauppoihin ja kivijalkamyymälöihin myös postiluukusta kolahtavista mainoksista. Mainoksia ei pääse pakoon – vaikka et saisi niitä posteljoonilta, näet mainoksia kaikkialla netissä hoitaessasi päivittäisiä asioitasi. 

Mainoksista ja sosiaalisesta mediasta voi päätellä, että joka kesän muoti-ilmiö napakorut ovat täällä taas. Napakoru täydentää bikini-lookin, tai sitä voi esitellä lyhyen paidan alta. Tänä vuonna on muotia pukeutua nahkaan, denimiin ja satiiniin, ja tehdä eriskummallisia yhdistelmiä. Kaiva napakoru esiin ja lue tästä artikkelista ammattilaisten antamat vinkit kesän 2020 muotiin!

Kaikki mikä kiiltää ei ole kultaa

Kaikki mikä kiiltää ei suinkaan ole kultaa – se voi olla myös trendikäs paljettikuvioitu toppi, tai metallisena kiiltelevä satiinipaita. Muodikkaimmassa satiinipaidassa on puhvihihat. Puhvihihat ovat ehdottomasti muodikkaimmat hihat tänä kesänä, ja muodikkain helman pituus on pohjepituus. 

Paljetit ja metallinhohtoiset vaatteet sopivat parhaiten diskoihin ja juhliin. Vielä tällä hetkellä näyttää hieman synkältä, mutta toivokaamme, että poikkeustila päästään pian purkamaan. Ihmisillä on jo kova halu päästä juhlimaan ja järjestää juhlatilaisuuksia myös itse, mutta vallitsevan koronatilanteen vuoksi se ei ole vielä mahdollista eikä turvallista. 

Satiinivaatteet sopivat arkikäyttöönkin. Sinullakin saattaa olla satiinipyjama, mutta nyt on aika ostaa satiinihameita ja satiinisia kauluspaitoja. Satiini on kevyt ja ilmava, joten se on mitä mainioin kesävaate.

Farkkupeppu ja nahkarotsi

Farkkukangasta on totuttu näkemään lähinnä housuissa, ja nahkaa takissa (ellei satu olemaan kokovartalonahkainen motoristi). Kesällä 2020 nämä molemmat materiaalit ovat kovaa huutoa, ja niitä voi käyttää yllättävissäkin paikoissa. Kokeile farkkulaukkua tai -hattua, ja pue päällesi nahkahame tai nahkapaita. Muistatko koskaan edes nähneesi sellaisia? Ei muista moni muukaan, ja siksi teet niissä niin sävähdyttävän vaikutuksen kartsalla. 

Nahka ja denim ovat todella pitkäikäisiä ja kestäviä materiaaleja, joten ne sopivat myös vastuulliselle shoppailijalle. Kaikista eettisin nahkavaate on käytettynä ostettu, joten kannattaa tutustua myös nettikirpputorien valikoimiin. Nahka hylkii likaa ja kosteutta, joten se tarvitsee perusteellisempaa puhdistamista vain ani harvoin. Farkkujakaan ei kannata pestä liian usein. Tuulettaminen riittää, elleivät ne ole selkeästi likaantuneet ja tahriintuneet. 

Kesämuoti 2020 on pilkuntarkkaa

Vuoden 2020 muodikkain kuosi on koukuttava, houkuttava ja hyvin naisellinen pilkkukuosi. Pilkuista puhuttaessa tulee monelle mieleen japanilainen nykytaiteilija Yayoi Kusama. Kusama on 91-vuotias ja asuu hoitokodissa, mutta on silti aktiivinen taiteilija. Japanilaiset ovatkin todella pitkäikäisiä – liekö johtuu merilevästä, kalasta ja vihreästä teestä. Kusama tunnetaan pilkku- ja pallotaiteestaan, minkä luomisessa hän hyödyntää hallusinaatioitaan.

Kokeile vaikkapa pilkkukuvioista mekkoa, ja sido päähäsi pilkkuhuivi. Kapeaksi taiteltu huivi sopii hyvin päähäsi, olipa sinulla pitkät tai lyhyet hiukset.

Rohkeiden yhdistelmien kesä  

Kesällä 2020 ei tarvitse turvautua vanhoihin ja hyväksi havaittuihin yhdistelmiin, vaan eri ylä- ja alaosia voi yhdistellä mielensä mukaan, ja myös asukokonaisuuden kenkien valinnassa voi hullutella. 

Ranta

1990-luvulta tutut bleiserit ovat nyt varsin muodikkaita, samoin laatikkomalliset puvuntakit. Mitäpä, jos puet niiden pariksi niin ikään varsin trendikkäät bermudashortsit? Myös minishortsit eli hot pantsit ovat muotia, joten rohkein yhdistelijä kokeilee niitä bleiserin parina. 

Kesän 2020 muoti lainaa jotain myös 1970-luvulta. Trendimekot ovat melko hippihenkisiä. Hyvän maun rajoja kokeilevassa, mutta silti (tai juuri siksi!) muodikkaassa kaftaanissa on liehuvia hihoja, suuria kukkia ja kirjailuja. 70-lukua muistellaan myös muodikkaissa, leveälahkeisissa housuissa. Jos olet pitkä ja sinulla on tarpeeksi pokkaa, kokeile catwalkeilta tuttua tyyliä vetää pohjepituinen mekko leveiden housujen pariksi.

Hippimekkojen lisäksi myös naiselliset kesämekot ovat varsin trendikkäitä. Jos frillat ja röyhelöt ahdistavat, tuo kokonaisuuteen särmää yhdistämällä mekkoon maiharit! Mekko ja maiharit -yhdistelmä on äärimmäisen katu-uskottava, mutta ei silti kovin salonkikelpoinen. Juhlatilaisuuksiin ei ehkä kannata mennä polvipituisissa saappaissakaan, vaikka ne ovatkin kesäsesongin 2020 muodikkaimmat jalkineet. Polvipituisia saapikkaita voi kokeilla vaikka shortsien kanssa. Jos saapikkaasi ovat nahkaa, ovat ne vielä trendikkäämmät, ja samalla todella kestävät. Tutustu nahkasaappaiden hoito-ohjeisiin, niin tallustelet näillä kengillä vielä monta vuotta.